Erik Formoe

"Stilen kan beskrivas som "Retro Contemporary Art" - det konstnärliga uttrycket bygger på såväl ett retroperspektiv som på nya idéer och tekniker"

Nya målningar presenteras senare under 2019

Erik Formoe är en modern konstnär av det gamla slaget. Han kommer från Norge där han som ung fördjupade sig i åtta års konststudier. Han har sedan dess hela tiden utvecklat sin konst och lyckats vara aktuell och modern.

Stilen kan beskrivas som "Retro Contemporary Art". Det konstnärliga uttrycket bygger på såväl ett retroperspektiv som på nya idéer och tekniker. Allt som är gammalt förnyas och allt det nya bär något gammalt med sig. Verkens subjekt har en introvert melankoli över sig och varje enskild målning har olika historier att förmedla som kommer till uttryck genom detaljer i bilderna. Desto närmare de studeras desto fler frågor uppkommer och ger möjlighet till nya svar

Människorna i Erik Formoes bilder är tysta berättare. De är anonyma karaktärer som kan mötas, eller kanske inte. Tydligen är de introverta melankoliker. De vet något. Du kan delta i deras hemligheter, om du är nyfiken nog.

Erik Formoe är en favorit hos den kände konstsamlaren Eileen Kaminsky i New York som har närmare ett dussin större verk av Erik.

Galleri

Lohme

Besök oss

Erik Dahlbergsgatan 24 B

211 48 Malmö

lohme@gallerilohme.se

+46 (0) 760 837487

Öppettider

Onsdag.   12.00 - 20.00

Torsdag.   12.00 - 16.00

Fredag.   12.00 - 16.00

Lördag.   12.00 - 16.00

Artsy_Logo_black.png