top of page
Landscape 12_edited.jpg

Joseph Lorusso

“I believe truly great art serves as a trigger into something deeper within all of us”

Joseph Lorusso, från Chicago, Illinois, genomgick sin formella konstnärsutbildning vid American Academy of Art. Därefter studerade han vidare och mottog en B.F.A. degree från Kansas City Art Institute. Lorusso har ett italienskt påbrå och kom tidigt i kontakt med konsten. Genom resor till Italien i ung ålder introducerades han för de stora mästarna, så som Leonardo Da Vinci, Michelangelo och Rafael. De kom tidigt att bli viktiga influenser för honom och det går att se spår i hans måleri från dessa erfarenheter ännu idag.

 

Under sin konstutbildning specialiserade sig Larusso inom akvarell och ser sig som självlärd när det kommer till att måla med olja. Han målar primärt landskap och figurativa scener där historieberättandet är ett viktigt inslag i hans konstnärskap. Hans stil är varm och drömsk men det ligger även stor tonvikt vid hantverket, kompositionerna är noga genomtänkta och målningarna har en intressant textur. De sofistikerade penseldragen och den harmoniska paletten vittnar om stor erfarenhet och professionalism.

Landscape 7.jpg

Alla listade konstverk av Joseph Lorusso är till salu, välkommen att göra en  förfrågan om köp eller för mer information om ett konstverk

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page