top of page

Gott Nytt År

2017 går mot sitt slut och vi passar på att önska er alla ett gott nytt år. Vi passar även på att ta en titt i backspegeln samt blickar fram emot vad 2018 har att erbjuda.


För oss på Galleri Lohme har det minst sagt varit ett händelserikt år, galleriet har fått en mer internationell prägel med konstnärer som AM DeBrincat, Erik Formoe, Johnny Romeo, Martin Sonnleitner och Carlos Delgado i repertoaren. Vi har även fortsatt att jobba vidare med några av de mest intressanta konstnärerna i Sverige just nu som Omid Ghorab, Emma Lindström, Kim Berkhuizen och Monika Lundin.


Galleriet har diversifierat utställningsarbetet under året för att möta en bredare publik. Genom ett samarbete med Clarion Malmö Live genomfördes en omfattande utställningsserie under våren. I samband med Gallerinatten flögs även Carlos Delgado in från Toronto för en live performance i hotellets ”Living Room” i Galleri Lohmes regi.


Vi har även tagit nya positioner på andra delar av den svenska konstscenen genom deltagande vid Affordable Art Fair som gick av stapeln under hösten i Stockholm. Nya partnerskap, med framförallt aktörer i London, tog form och flera av de konstnärer vi representerar togs positivt emot av stockholmspubliken.


Tack vare våra två medarbetare, Malin Hellborg och Jonathan Lind, som varit med oss under året har vi fått utrymme att höja galleriets service till en ny nivå. Malin har jobbat nära flera av våra företagspartners och kunnat erbjuda skräddarsydda lösningar oavsett behov. Jonathan har med sin erfarenhet från branschen och sin skarpa blick varit ovärderlig i kureringsarbetet och samtidigt gett våra besökare och kunder ett exemplariskt mottagande.

Vi ser verkligen fram emot ett nytt konstår på galleriet med nya projekt, intressanta utställningar och ett bibehållet fokus vid att visa upp samtidskonst i toppklass från svenska och internationella konstnärer.


Vårsäsongen inleds med vernissage fredagen den 19 januari, 18.00 - 20.00, då vi ställer ut verk av Alexander Creutz och Petter Nilsson, varmt välkomna och gott nytt år önskar Galleri Lohme.


bottom of page