top of page

Nu börjar konståret 2018

På Galleri Lohme inleder vi konståret 2018 med vernissage för utställningen "Double Rod Pendulum" med konstnärerna Petter Nilsson och Alexander Creutz.


Verken som kommer ställas ut av Petter Nilsson (bilden till vänster) ingår i serien ”Promised Land” och så här beskriver konstnären konceptet: ​"Promised Land är löften om en framtida plats. I ett förföriskt skimmer presenteras idéer om nya byggnadskonstruktioner, landvinningar, expansion. En vision satt under vatten. Under optimistisk uppbyggnad och under förfall.

 

"Promised Land är en fiktiv plats där frågor om förhållandet mellan människan och världen runt den behandlas"


 

Hur vi kartlägger och stöper vår omvärld. Hur vår omvärld stiftat lagar om hur vi kan leva och hela vår existens. Promised Land är planprocessen där idé och naturlagar förhandlar."


Alexander Creutz (bilden till höger) målar de bortglömda (gömda?) kroppsdelar som fötter och händer med en karakteristisk stil. Så här säger konstnären själv om konstverken: ​"Vi är alla intresserade av andras ansikten, eller kroppsdelar, det som väcker attraktion, eller nyfikenhet. Konsthistorien ar full av vittnesbörd, i sociala medier gäller samma nyfikna intresse för andra - fast vi vet att det är idealbilder.


 

"Allt viktigt händer inte i de zoner av våra kroppar som länge slitits i offentlighetens ljus"


 

Bland alla selfies dyker exempelvis fötter upp - på en strand, eller kanske en trottoar - med nya skor. De är ofta förbisedda eller rent av osedda delar av kroppen. Allt viktigt händer inte i de zoner av våra kroppar som länge slitits i offentlighetens ljus. En fingerställning eller en fotdyna kan däremot berätta allt, eller öppna en helt annan berättelse om ett liv."


Utställningen inleds med vernissage fredagen den 19 januari kl. 18.00 - 20.00 och kan ses fram till 3 mars på Galleri Lohme


bottom of page