top of page

Erik Formoe i ännu en imponerande samling

Den norska konstnären Erik Formoe har varit yrkesverksam i 30 år och har en framgångsrik karriär bakom sig med kritikerrosade utställningar runt om i världen. Hans stil beskrivs som ”Retro Contemporary Art” och han har en otrolig förmåga att hela tiden utveckla sitt konstnärskap och med subtila budskap berätta vad han ser i vår omvärld.


Eileen Kaminsky är en välrenommerad konstsamlare från New York som fattat stort tycke för Formoes måleri. Hon började sin resa som konstsamlare 1990 och har under åren byggt upp en imponerande samling där flera verk av Formoe ingår, Kaminsky är även grundare av ESKFF (The Eileen S. Kaminsky Family Foundation).


 

Erik Formoes stil beskrivs som ”Retro Contemporary Art”

 

Nyligen var det dags för Formoe att återigen hamna i blickfånget från en stor internationell konstsamlare. Denna gången var det en samlare från Irland, känd för sin förkärlek till pop-art och samtidskonst, som investerade i verket ”Jenny” som färdigställdes av Formoe under 2017. Samlaren har sedan tidigare verk från konstnärer som den legendariska street-art konstnären Banksy och Ryan Hewitt som verkligen stått i rampljuset de senaste åren.Nu har Galleri Lohme fått möjlighet att presentera tre nya verk av Erik Formoe som verkligen är karakteristiska för hans konstnärskap. Klicka här för att se verken och läsa mer om konstnären.


bottom of page