top of page

Emma Lindström har tagit nästa steg

Trots stora framgångar och uppskattning fortsätter Emma Lindström att gå utanför sin comfort zone, spränga nya barriärer och gå i fronten inom sin genre.


Emma Lindström är en våra populäraste konstnärer och vi har haft ett fantastiskt samarbete i över tre års tid. Hennes intuitiva känsla för form och komposition är enastående och färgövergångarna i hennes verk är balanserade och harmoniska. Att ta in Emmas konstverk ger en känsla av ändlöshet, att allting hör ihop och ingenting har ett slut.


Tidigare i år hade vi fått en indikation på att hennes konstnärskap hade utvecklats ytterligare men när vi väl besökte henne i studion blev vi ändå överraskade. Bland annat hade hon skapat tredimensionella verk uppbyggda av sektioner med plexiglas som ändrade färg utifrån deras förhållande till ljussättningen. Varje enskild del var ett konstverk i sig men tillsammans kompletterade de varandra och lyfte upplevelsen till en ny nivå.


Ett annat koncept, som hon utvercklat tillsammans med sin man, Richard Lindström, var om möjligt än mer spektakulärt. De hade monterat högtalare inne i konstverken och själva komponerat musik för att skapa en holistisk konstupplevelse. Ljudet transporteras med hjälp av konstverken och det ger verkligen en känsla av att verken har sitt egna sound.


Emmas konstnärskap har inga gränser och det är inte förvånande att så många inom genren ser upp till henne. I år fick hon förfrågan om att lära ut sina färdigheter och i samarbete med Fluid Art Academy så producerades kursen ”How to paint Fluid Art”. Emma såg möjligheten att få ge tillbaka till det community av konstnärer, inom genren , som hon själv är en del av och som har betytt så mycket för henne.


Kursen släpptes nyligen på www.fluidartacademy.com och gensvaret har varit monumentalt. Konstnärer från hela världen har redan registrerat sig och Emma överöses av lovord för att hon nu bidrar till andra konstnärers utveckling.

 

"Det är verkligen ett previlegium att arbeta med Emma, hennes energi och kreativitet genomsyrar såväl hennes personlighet som konstnärskap. Hon har laborerat med nya material och kompositioner men trots det är hennes unika bildspråk precis lika närvarande och intakt vilket vittnar om hög konstnärlig integritet och kvalitet."


- Mikael Eskilsson, Gallerist


 

Nu finns två av Emmas plexiverk tillgängliga genom Galleri Lohme, klicka här för att läsa mer om konstnären och se alla tillgängliga verk.


bottom of page