top of page

Carlos Delgado är tillbaka

När vi först kom i kontakt med Carlos Delgados konstnärskap för ca 2 år sedan, blev vi helt tagna. Denna synnerligen begåvade förmåga hade en enorm inre drivkraft att porträttera samhället omkring honom.


Carlos Delgado i sitt rätta element


Han gjorde väggmålningar, blyertsskisser, oljemålningar och till och med teckningar i tusch direkt på sin egen hand. För en liten stund trodde vi att det rörde sig om ett särskilt momentum men det var innan vi fick privilegiet att lära känna Carlos bättre. Han bokstavligen lever sin konst, hans betraktelser av det som gör oss mänskliga i sin mest avskalade och ärliga form och hans inneboende vilja att förmedla vad han ser genom porträtteringar, är en lika naturlig del av honom som att han andas.


Inför vår första utställning med honom, i september 2017, visste vi inte hur allmänheten skulle ta emot hans konst. Porträtten kan vid en första anblick förefalla mörka och dystopiska. Efter vernissagen var dock alla tvivel utsuddade, det nakna och ärliga uttrycket gjorde ett starkt intryck på i stort sett alla som såg dem. Verken ger utrymme för såväl självreflektion som tankar kring mänsklighetens samexistens.

Vad Carlos verkligen vill lyfta fram är hur vi ser ut under ytan, bakom fasaden vi så ofta försöker upprätthålla för att framstå på olika sätt i olika sammanhang. Hur barriärerna vi bygger omkring oss håller oss tillbaka från att öppna upp och leva fullt ut.


 

Vi skapades alla nakna och opolerade, Carlos konstnärskap är en påminnelse om att detta naturliga tillstånd finns inom oss alla, oavsett kulturella eller sociala skillnader.


 

Två år efter att vi träffades första gången ser vi nu fram emot vår andra soloutställning med honom. Utställningen som öppnas den 30 augusti innehåller cirka 20 nya verk, Carlos kommer själv vara på plats och vi ser fram emot en spektakulär kväll där såväl gamla som nya besökare ska få uppleva ett stort konstnärskap.

I samband med vernissagen för utställningen "Our faces within", den 30 augusti mellan 18.00 - 20.00, kommer Carlos Delgado att måla live i galleriet.

Klicka här för att se tillgängliga konstverkBình luận


bottom of page