top of page

Ny säsong, nya möjligheter

Större utställningsytor, högintressant utställningskalender och nya möjligheter, vi ser fram emot en fantastisk konsthöst på Galleri Lohme.Sommaren är traditionellt sett lågsäsong för konstgallerier i Sveriges innerstäder. Besökare och kunder njuter av semestern och galleristerna passar själva på att ta ledigt. För oss är dock detta den kanske mest intressanta fasen på året, det är nu föregående säsong ska analyseras och utvärderas, nya strategier ska ritas upp och kommande säsonger ska planeras.


Vi kommer i och med hösten 2019 visa mer konst på en större yta. Efter att det senaste året delat fysiska lokaler med Nordic Art Agency, kommer vi från och med augusti återigen disponera hela utrymmet. Båda verksamheterna expanderar och behöver större fysiska utrymmen. Nordic Art Agency flyttar 50 meter upp på gatan och Galleri Lohme kommer återigen ha två utställningsrum som vi även kompletterar med ytterligare ett showroom senare i höst. Det har varit fantastiskt att dela lokaler med Nordic Art Agency och vi är glada över att verksamheterna fortfarande kommer ligga på samma gata och fortsätta gynna varandra och framförallt besökarna.Det är nu bara två veckor kvar till höstsäsongen drar igång med en soloutställning av Carlos Delgado. Vernissagen hålls fredagen 30 augusti och konstnären flyger in från Toronto för att själv medverka vid öppningen av utställningen. Senast vi ställde ut Carlos Delgado, för snart två år sedan, sågs han av många som en oslipad diamant, en talang med sällan skådat driv och engagemang.


 

"Att arbeta med en konstnär som Carlos Delgado är en upplevelse i sig, hans drivkraft och passion för sitt konstnärskap ger mötet med verken ytterligare en dimension som inspirerar till att öppna upp oss och våga känna mer."


- Mikael Eskilsson, Gallerist


 

Idag har Carlos Delgado etablerat sig på den internationella konstscenen men är fortfarande lika ödmjuk och sann mot sitt konstnärskap. Han porträtterar uttryck och sinnesstämningar med en sådan intensitet och närvaro att man bokstavligen kan ta på stämningen i verken.


Varmt välkomna till starten på vad som kommer bli en fantastisk konsthöst på Galleri Lohme!


Vernissage: Fredag 30 augusti, 18.00 – 20.00


Här kan du se några av verken som kommer ingå i utställningen med Carlos Delgado

Här kan du se alla utställningar för hösten 2019コメント


bottom of page