top of page

AM DeBrincat

"River ner gränserna mellan genrer med en multi-media approach som blandar traditionellt måleri med gammeldags tryckteknik "

AM DeBrincat är en Brooklyn-baserad konstnär vars arbete undersöker identitetens ambivalens i den digitala tiden. DeBrincats arbete har inkluderats i solo- och grupputställningar i hela USA och internationellt. Ursprungligen från San Francisco, Kalifornien, mottog DeBrincat en BA i spansk och engelsk litteratur från University of Oregon, och fick en MFA från Parsons New School for Design. Hon har fått specialistutbildning vid Massachusetts Museum of Contemporary Art (MASS MoCA) genom stöd från Durst Foundation och Deming Foundation.

AM DeBrincats målningar skapar en unik värld där livet på nätet och livet offline möts och sammanfogas. Hennes mix-mediateknik kombinerar fragment av bilder som kommer från sociala medier och egna fotografier, de skrivs ut på papper och gnuggas över på duk med en gammeldags teknik innan ansiktena målas med frodig oljefärg. Genom att kombinera digitala och analoga medier som bitar i ett visuellt pussel, bygger DeBrincat målningar som undersöker hur vi bygger identitet och självkänsla i den digitala tiden.

AM DeBrincat studio Galleri Lohme.jpg

Alla listade konstverk av AM DeBrincat är till salu, välkommen att göra en  förfrågan om köp eller för mer information om ett konstverk

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page