top of page

Carlos Delgado

"Den miljö jag befinner mig i, inklusive alla kulturella och sociala aspekter, är den grundläggande influensen i mitt konstnärskap"

Konstverk av Carlos Delgado

Nedan är ett urval av verk från konstnären Carlos Delgado. Notera att dessa verk inte nödvändigtvis är tillgängliga. För att få en katalog av tillgängliga verk, vänligen kontakta oss.

"Den miljö jag befinner mig i, inklusive alla kulturella och sociala aspekter, är influenser och ämnen i mitt arbete"

Carlos Delgados karakteristiska porträtt återspeglar vad som ligger bakom den mask som vi alla bär för att framställa oss mindre utlämnade. Vi har alla en fasad mot omgivningen runt oss, människorna vi möter och även våra egna känslor. Men då och då släpper vi igenom en glimt av vad som finns under ytan, vare sig det är när vi undviker ögonkontakt med någon på gatan eller när vi upplever oväntad och plötslig glädje genom skönheten omkring oss. Detta är vad Delgados konstnärskap handlar om.

Konstverken skapas med hög intensitet och fart för att återge de korta ögonblicken då vi visar vårt sanna jag. Delgado stannar inte upp i processen för att utvärdera - han hänger sig helt och hållet åt känslan han försöker fånga och använder intuitivt all sin erfarenhet och talang för att illustrera den på duken.

För Delgado är ett porträtt aldrig en återgivning av en enskild person, de handlar om oss alla. De gemensamma känslor och upplevelser vi delar. Han ser en värld som mänskligheten delar, men där vi ofta stänger ute vår omgivning istället för att vara förenade. Grunden för hans konstnärskap är att utforska och uttrycka hur vi kan vara mer öppna, sannare och mer sårbara mot varandra genom att påminna oss om hur vi alla är relaterade till varandra genom våra känslor och upplevelser.

Gör en förfrågan om mer information om konstnär eller tillgängliga verk.

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page