top of page
Emanuel De Sousa Artist.jpg

Emanuel de Sousa

"Utforskar gränserna för färg, teckning och penselarbete i en konstant förhandling mellan komposition, subjekt och teknik"

Konstverk av Emanuel de Sousa

Nedan är ett urval av verk från konstnären Emanuel de Sousa. Notera att dessa verk inte nödvändigtvis är tillgängliga. För att få en katalog av tillgängliga verk, vänligen kontakta oss.

Emanuel de Sousa är född på Madeira och genomgick sin konstnärliga utbildning på universitet i Porto. Numera är han huvudsakligen bosatt och verksam i London men hans konst har figurerat i utställningar runt om i Europa och även USA. De Sousa karakteristiska stil med grova djärva penseldrag har fått vida uppskattning och hans sätt att gestalta människokroppen, framförallt genom ansiktsporträtt,  är sannerligen något utöver det vanliga. Han använder sig huvudsakligen av kol och akrylfärger som blandas till dämpade toner.

De Sousa utforskar ständigt gränserna för samspelet mellan färg, teckning och penselarbete i en konstant förhandling mellan komposition, subjekt och teknik. Såväl processen som de färdiga verken karakteriseras av intensitet, attityd och ärlighet. Stilen är elegant och rå på samma gång och bjuder in till avskalad öppenhet och känsla av delaktighet.

Emanuel de Sousa Lohme Studio.jpg

Gör en förfrågan om mer information om konstnären eller tillgängliga verk.

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page