top of page
Emanuel De Sousa Artist.jpg

Emanuel de Sousa

"Utforskar gränserna för färg, teckning och penselarbete i en konstant förhandling mellan komposition, subjekt och teknik"

Emanuel de Sousa är född på Madeira och genomgick sin konstnärliga utbildning på universitet i Porto. Numera är han huvudsakligen bosatt och verksam i London men hans konst har figurerat i utställningar runt om i Europa och även USA. De Sousa karakteristiska stil med grova djärva penseldrag har fått vida uppskattning och hans sätt att gestalta människokroppen, framförallt genom ansiktsporträtt,  är sannerligen något utöver det vanliga. Han använder sig huvudsakligen av kol och akrylfärger som blandas till dämpade toner.

De Sousa utforskar ständigt gränserna för samspelet mellan färg, teckning och penselarbete i en konstant förhandling mellan komposition, subjekt och teknik. Såväl processen som de färdiga verken karakteriseras av intensitet, attityd och ärlighet. Stilen är elegant och rå på samma gång och bjuder in till avskalad öppenhet och känsla av delaktighet.

Emanuel de Sousa Lohme Studio.jpg

Alla listade konstverk av Emanuel de Sousa är till salu, välkommen att göra en  förfrågan om köp eller för mer information om ett konstverk

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page