top of page
Lohme Art Gallery_Mikael Takacs_Art_Exhi

Mikael Takacs

Mikael Takacs jobbar ständigt med kniven mot strupen, hans teknik tillåter ingen korrigering utan varje rörelse och handling stannar i tavlan

Konstverk av Mikael Takacs

Nedan är ett urval av verk från konstnären Mikael Takacs. Notera att dessa verk inte nödvändigtvis är tillgängliga. För att få en katalog av tillgängliga verk, vänligen kontakta oss.

Genom att kombinera porträttmåleri med marmorering skapar Mikael Takacs unik samtidskonst som inte lämnar någon oberörd. Med en fantastisk precision och otrolig känsla för materialet lyckas han skapa harmoni i sina komplexa bilder. Mikael Takacs jobbar ständigt med kniven mot strupen, hans teknik tillåter ingen korrigering utan varje rörelse och handling stannar i tavlan. 

Gallerist Mikael Eskilsson om Mikael Takacs: 
"Det första som slog mig när jag såg Mikael Takacs konst på nära håll var hur fantastiskt vackra alla detaljerade mönster är. Varje tavla är hundra konstverk. Varje kvadratcentimeter förtjänar att förstoras upp till ett verk i sig. Och när man sedan backar med de mönstren i blicken så utkristalliserar sig ett porträtt som är både fullständigt harmoniskt och totalt förvrängt på samma gång. Jag upplever att Mikael Takacs har tagit vilken människa som helst och vrängt den ut och in. De flesta av oss visar upp ett stillsamt yttre medan vi bär en uppsjö av tankar och känslor inombords. Dessa porträtt bär istället sina tankar och känslor på ytan. När jag står framför deras vackra kaotiska yta slås jag av en känsla av uppriktighet och mod."

Mikael Takacs_Galleri Lohme_close up.png

Gör en förfrågan om mer information om konstnären eller tillgängliga verk.

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page