top of page
2021 05 Marilyn, 160x160 cm, Acrylic on Canvas.jpg

Voka

"I'm ever searching for the perfect painting. But always hoping not to find it - Because it's the search that I really love so much."

Logo 03.jpg

Voka myntade begreppet 'Spontaneous Realism' som en egen genre inom konstvärlden, formuleringen utgör grunden för hans konstnärskap och har idag blivit hans signum. Det som gör Voka unik, även bland andra stora konstnärer, är hans förmåga att se och förstå det essentiella för att därefter rekonstruera det på sitt karakteristiska vis. Efter årtionden av utövande kan han nu låta sig ledas av sin intuition. Han arbetar med hög intensitet och närvaro, penseln ser ut att dansa fram över duken när de storslagna stadslandskapen eller ikoniska porträtten växer fram.

Voka har vid det här laget byggt upp ett stort eftermäle, han representeras av etablerade gallerier i Europa och USA och återfinns i flera prestigefulla samlingar världen över. Trots detta skapar han fortfarande konst med samma passion och glädje som han alltid gjort.

Voka Galleri Lohme Spontanious Realism.j

"Första gången jag kom i kontakt med Vokas konst var jag mållös, dynamiken och träffsäkerheten i hans verk är exceptionell. Det som dock gjorde starkast intryck på mig var hans mod och entusiasm, han angrep de stora dukarna med en sådan djärvhet och beslutsamhet som bara går att finna hos någon som är helt och hållet dedikerad till sin vision och stänger alla andra influenser ute för att nå sina mål.

Över åren har jag sett honom fortsätta utmana sig själv och flytta gränser för vad man trodde var möjligt. Personligen tror jag en stor del av framgången ligger i hans förhållningssätt till sitt konstnärskap. Trots sina tekniska färdigheter och sin förståelse för klassiskt måleri drivs han inte av konventioner eller omgivningens krav, han drivs av glädjen och passionen han finner i att måla och nyfikenheten för vad som är möjligt."

Kalle Eskilsson, Galleri Lohme

Alla listade konstverk av Voka är till salu, välkommen att göra en  förfrågan om köp eller för mer information om ett konstverk

Fri frakt i Sverige och till resten av EU

bottom of page