top of page

Vernissage AM DeBrincat

AM DeBrincats unika konstnärskap har genererat stor uppmärksamhet i hemlandet USA. Hennes tavlor berör omedelbart och gallerier, konsttidningar och konstsamlare står i kö för att få en del av henne. Vi är otroligt stolta över att presentera hennes första soloutställning i Europa, ”Hello Sunshine”.


AM DeBrincat använder en fascinerande blandning av tekniker i sitt konstutövande. Modern digital fotografering och bildredigering blandas med gamla trycköverföringsmetoder och sätter en unik prägel på verken. Porträtten, som förmedlar subtila uttryck, utgör varje målnings nav och är uppbyggda med en harmonisk palett av oljefärger.


Blandningen av det gamla och det nya är också ett centralt tema i hennes konstnärliga perspektiv. Hur vår digitala kultur påverkar vår relation med oss själva och andra. Att vi har en personlighet online, och en annan offline och hur de ibland smälter samman, och ibland kommer i konflikt. I sitt arbete som porträttkonstnär ser AM DeBrincat det som sin naturliga uppgift att fånga in vad det har inneburit att selfie-kulturen har gjort alla till amatörfotograferande självporträttörer.


 

”AM DeBrincat inkorporerar hela sin generations digitala förvandling och den ambivalens som uppstått i sitt konstnärskap. Med sin säregna stil och stora måleriska färdighet skapar hon konstverk som såväl är visuellt tilltalande men öppnar även upp för intressanta frågeställningar. Håller vi på att missa någon essentiellt för att vi har blicken fastklistrad i telefonskärmen? Kanske, men just nu vill jag bara stanna upp och njuta av hur vackert vår samtid kan porträtteras.”


- Mikael Eskilsson, gallerist Galleri Lohme


 

AM DeBrincats konst har rönt enorm uppmärksamhet och har på kort tid spridits till gallerier från New York till Los Angeles, från USA till Australien, och nu för första gången som soloutställning till Europa och Malmö. Vidare är en närvaro i sociala medier nästan nödvändigt för hela hennes konstnärskap och dessa plattformar välkomnar henne med öppna famnar. Hon har närmare 100 000 följare på Instagram. Konsttidningar har snappat upp vad som är på gång och det skrivs ständigt nya reportage och görs nya intervjuer. Nedan följer några länkar i urval för intressant vidareläsning.


Blacklisted (Köpenhamn): The Hybrid Identities of AM DeBrincat

Fresh Contemporary: AM DeBrincat

Bizzarre: AM DeBrincat


bottom of page