top of page

Kontrasternas Harmoni med Tomas Hammar

Tomas Hammar uttrycker sig i abstrakt expressionism. Där kraften i måleriet får flöda fritt och röra sig mellan kontrasterna av harmoni och kaos. Han rör sig snabbt i sitt arbete och låter verken få tala för sig själva. Där det i början är total avsaknad av färg eller form, är där i slutet en enhetlig symfoni av färgernas kontraster som ändå rör sig i total balans.Sedan barnsben har Tomas varit fascinerad av kreativitet, samt skönheten i naturen runt omkring honom. Och än idag är det de mest vardagliga ting som fångar hans uppmärksamhet och inspirerar honom till att ständigt skapa mer. För honom är konst den mest rena form av att uttrycka sig själv, och hans sätt att uppleva ett tillstånd där det inte finns några regler utan enbart ett flöde av enhetlighet.


 

“Konst är den renaste sättet att uttrycka sig på, där finns det inga regler och jag är fri att helt känna skapelsekraften”

 

Tomas Hammar är en autodidakt konstnär som främst uttrycker sig genom abstrakt expressionism. Tomas har arbetat kreativt större delen av sitt liv men har först de senaste åren satsat helhjärtat på just måleriet. Innan dess arbetade han främst med kamera och ljus och har genom det en väletablerad förståelse för djup, skuggor och ljussättning, men även hur en bild komponeras för att uppnå balans. Han har under sin karriär som konstnär ställt ut både i Sverige och Europa. Hans verk har sålt till fler än 20 olika länder runtom i världen och har på kort tid lyckats bygga upp en bred publik till hans skickliga hantverk.
Hans fylliga färgpalett sammansmälter med sig själv i en vacker dans mellan harmoni och kaos, balans och kontrast. När han påbörjar en ny tavla är förberedelserna ett lika viktigt element som målandet. Hammar tar sin tid på sig att helt finna rätt färger och alla dess nyanser. Han arbetar med olika redskap för att uppnå olika effekter av djup och struktur. Tack vare att han målar i akrylfärg kan han arbeta i hög hastighet med fullt fokus och på så sätt känna friheten av uttrycket röra sig genom honom. Hans verk utvecklas ständigt och ändrar bokstavligen form i varje lager av hans måleri. Klicka här för att se de nyaste verken som hänger hos oss på Galleri Lohme.


Comments


bottom of page