top of page

Att uppleva Johnny Romeo

Att ta in ett verk av Johnny Romeo är en upplevelse i sig. Starka färger, one-liners, subtila budskap och knivskarpa linjer bidrar till att det vid ett första ögonkast kan kännas en aning överväldigande. Vad försöker konstnären egentligen säga?


Romeo har ägnat hela sitt liv åt konsten och var redan som barn fascinerad av bland annat Picasso. Senare har han inspirerats av framförallt kolorister och konstnärer inom pop-art scenen som Andy Warhol och Roy Lichtenstein. Han vill inte gärna sätta sig i ett definitivt fack men menar på att han verkligen är en konstnär av 2000-talet. I hans verk återkommer ständigt ifrågasättandet av vår besatthet av populärkulturen och påvisandet av hur vi tenderar att följa rådande trender och inflytelserika personer.


 

"Romeo har gjort en häpnadsväckande resa i konstvärlden och har flera kritikerrosade och utsålda utställningar bakom sig i såväl hemlandet Australien som USA"

 

Vid ett första möte med hans verk väcks genast många frågor. Hur kommer det sig att vissa delar av målningen nästan ser ”utsuddad” ut, vad menas egentligen mer ordlekarna och de explosiva motiven? Varje millimeter av verket är dock noggrant planerat, inga färger är slumpmässigt utvalda, alla fyller en funktion och bidrar till helheten. Slutprodukten är enastående.Konstverken är inte bara estetiskt tilltalande och uppseendeväckande, de är även en utmärkt investering. Romeo har gjort en häpnadsväckande resa i konstvärlden och har flera kritikerrosade och utsålda utställningar bakom sig i såväl hemlandet Australien som USA. Det är stor efterfrågan på allt han gör och vi på Galleri Lohme är stolta över att vara hans enda representant och återförsäljare i Europa. För tillfället har vi två verk inne i galleriet som kommer visas upp mellan 7 och 24 mars, välkomna att besöka galleriet under våra öppettider eller boka en privat visning.

Läs mer om konstnären och se tillgängliga verk här


bottom of page