top of page

Mellan vemod och hopp

Sara Rosengren balanserar mellan nostalgi och en strävan, mellan dagdrömmar och verkliget, hennes konst är sannerligen fängslande i sin avskalade form.


Första gången vi kom i kontakt med Sara Rosengrens konstnärskap var vi imponerade men inte övertygade. Hon hade ansökt och blivit antagen som en av sex konstnärer, bland ca 100 sökande, till eventet ”Local Art” för några år sedan.


Hennes verk var balanserade och tilltalande men stilen var en aning spretande, som om där fanns en viss osäker på vilken riktning hennes konstnärskap skulle ta. Vi blev dock inte förvånade när hon blev framröstad som ”publikens favorit” under utställningen.


Året efter följde vi upp för att se om det fanns incitament för ett fördjupat samarbete och vid det laget var det inte längre någon tvekan om Saras potential. Trots att hennes verk huvudsakligen går i dämpade färgtoner och subjektet oftast figurerar med blicken bortvänd slår de an ett stort känsloregister hos betraktaren. Vid en första anblick kan stämningen i verken verka vemodig och nästan sorgsen men när man som betraktare går djupare in i dem finns det mer att ta in.Tillståndet blir reflekterande och nästintill drömlikt, vad har vi varit med om och vart vill vi? Det är här upplevelsen tar en vändning, den bortvända blicken omtolkas och hoppet väcks. Det finns en beslutsamhet och ett mod att våga se både det som har varit och vad som kan komma. En strävan och en kamp att möta det som är viktigt och aldrig ge upp.


"För mig inger Sara Rosengrens verk hopp, samtidigt som det ger oss modet att möta oss själva. De är estetiskt tilltalande och nivån på utförandet är hög. Kontrasten mellan detaljer, mjukare övergångar och explosiva partier är balanserad, i sin helhet är varje enskild oljemålning av konstnären en stämningsfull upplevelse att fördjupa sig i."

Undertecknat – Kalle Eskilsson, Gallerist


Vernissage för kommande utställning: Lördag 4 maj 18.00 - 22.00

Läs mer om Sara Rosengren och se tillgängliga verk


bottom of page