top of page

The Beautiful People, a Covid-19 fantasy

Föreställ dig detta: David Bowie, Bruce Lee, Frida Kahlo och en samling av popkulturens mest kända ansikten sätter sig vid samma bord för middag. ”The Beautiful People” är en färgfest för sinnena, komponerad av Johhny Romeo. Konceptet föddes av tristess i och med den ofrivilliga isoleringen som följde med Covid-19. Romeo började då utforska ett tankeexperiment; vem skulle du bjuda in, död eller levande, till dina drömmars middagsbord?


I Romeos fantasi sitter den surrealistiske visionären Salvador Dali axel mot axel med en afro-futuristisk funkster som Prince och Pop Art genrens överhuvud Andy Warhol. Färg, linjer, former, nyanser och texter kommer samman för att fånga glamouren kring popkulturens mest vördade celebriteter och ikoner.


 

Denna serie är väl förankrad i det mångfacetterade konstnärskapet som Johnny Romeo är känd för.


 

Det finns en ton av vördnad kring ”The Beautiful People” som återspeglar det moderna samhällets fascination för kändisar som nästan kan få en status som gudar eller helgon från sina beundrare.

”The Beautiful People” har fått sin titel från chockrockaren Marilyn Mansons låt från 1996 med samma namn. Titeln är en avsiktsförklaring som å ena sidan firar den ständiga lockelsen av popkulturens "Vackra människor", medan den samtidigt beklagar samma ikoner som i vissa avseenden tragiska figurer som gått bort före sin tid.


”The Beautiful People” är ett bombastisk firande av personer som alla varit sanna visionärer och lämnat ett oåterkalleligt avtryck efter sig. Det är personer som dessa som gör popkulturen så fascinerande och över tid blir en del av våra liv. Som en kock som tillreder sin signaturmeny, levererar Australiens ledande popkonstnär en livlig visuell bankett full av färg och humor, välkomna på middag med Johnny Romeo och ”The Beautiful People”.


Klicka här för att se tillgängliga verk av Johnny Romeo.

Comments


bottom of page